Wszystkie bestsellery
PrestaShop
Mięso gulaszowe z renifera, ok. 500g / op.
  • Mięso gulaszowe z renifera, ok. 500g / op.

Mięso gulaszowe z renifera, mrożone, ok. 500g / op.

Ocena 
76,00 zł
Brutto 3-7 dni roboczych
Ilość
Produkt dostępny na zamówienie

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
Opis

POCHODZENIE: Skandynawia (wolny wybieg)

CHARAKTERYSTYKA: mięso bardzo pożywne i podobne do dziczyzny, wysoka zawartość białka (22g na 100g)

Przygotowanie renifera:

Mięso z renifera jest delikatne i chude. Jest ono znane z niezwykłego smaku, który nie potrzebuje wielu przypraw. Pieczeń z renifera należy przygotowywać w niskiej temperaturze. Najczęściej spotyka się gotowanego renifera.

Mięso z renifera bogate jest w witaminy, szczególnie A, E i wszystkie witaminy B. Zawartość protein wynosi 23%, przy czym zawartość tłuszczu jest bardzo niska. Tłuszcz renifera jest podobna do tłuszczy rybnych, zawiera dużo selenu.

Kilka rad:

  • Nie dodawaj soli do marynaty.
  • Uważaj, by pieczeń nie wyszła sucha.
  • Smaż kotlety w mniejszej temperaturze niż steki czy klopsiki. Uważaj, by nie przypalić.
  • Nie zepsuj smaku dodając za dużo ostrych przypraw.
  • Zapraw sos np. miodem, galaretką z czarnej porzeczki, sherry, porto, zielonym lub czerwonym pieprzem albo dzikimi ziołami.
  • Wędzone na zimno lub produkty pakowane próżniowo są zwykle wysokiej jakości.

 

Tradycyjna potrawka z renifera

Składniki:

  • 50g masła lub oleju
  • 400g mięsa z renifera
  • 0,5 l wody lub piwa
  • Sól
  • Czarny pieprz
  • Zmielony czosnek

 

Rozpuść masło w garnku, dodaj mięso i przykryj pokrywką. Obracaj parę razy, gdy płyn odparuje dodaj czosnek, sól i pieprz. Niech mięso się zarumieni, uważnie obracaj, dodaj wodę lub piwo. Przykryj i duś mięso przez około 30 minut. Podawaj na ciepło prosto z garnka z ziemniakami i żurawiną.

Szczegóły produktu
Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Mąka na pizzę, 1 kg

Mąka na pizzę, 1 kg

Napisz swoją opinię

Śledź nas na Facebooku