ZAMÓWIENIA ZŁOŻONE POMIĘDZY 9-31.08.2018 REAZLIZOWANE BĘDĄ PO 3.09.2018.
Gellan – środek żelujący, tekstury Ferrana Adrià, E 418, 400 g
  • Gellan – środek żelujący, tekstury Ferrana Adrià, E 418, 400 g

Gellan – środek żelujący, tekstury Ferrana Adrià, E 418, 400 g

557,25 zł
Brutto
Ilość
Produkt dostępny na zamówienie

Gellan

Bardzo niedawno odkryty (1977) środek żelujący otrzymywany w drodze fermentacji bakterii Sphingomonas elodea. W zależności od metody produkcji, istnieją dwa rodzaje gellan. Przykład ten jest twardym Gellan'em. Gellan pozwala na uzyskanie zwartego żelu , który kroi się czysto i wytrzymuje temperatury do 90 ° C (gorące żelatyny).

Charakterystyka:

Występuje w postacie drobnego proszku

Podgrzać do 85 °C, następnie schłodzić, aby uzyskać efekt żelowania

Traci swoje właściwości żelujące w silnych roztworach soli

20384