ZAMÓWIENIA ZŁOŻONE POMIĘDZY 9-31.08.2018 REAZLIZOWANE BĘDĄ PO 3.09.2018.
Agar – tekstury Ferrana Adrià, E 406, 500 g
  • Agar – tekstury Ferrana Adrià, E 406, 500 g

Agar – tekstury Ferrana Adrià, E 406, 500 g

305,85 zł
Brutto
Ilość
Produkt dostępny na zamówienie

Agar

Wyodrębnione z odmiany czerwonych alg (z Gelidium i rodziny Gracilaria), Agar jest środkiem żelującym używanym w Japonii od XV wieku. W 1859 roku został wprowadzony do Europy jako typowo chiński środek spożywczy i na początku XX. wieku zaczął być używany w przemyśle spożywczym. Jest źródłem błonnika pokarmowego i może tworzyć żele w bardzo małych proporcjach. Może być używany do tworzenia ciepłych żelatyn.

 

 

Charakterystyka:

W postaci drobnego proszku

Wymieszać na zimno i doprowadzić do wrzenia

Żelifikacja następuje szybko

Raz zżelowany może wytrzymać temperaturę do 80 ° C (tworzenie ciepłych żelatyn).

Pozostaw do odpoczynku dla prawidłowej żelifikacji

W kwaśnych substancjach traci część właściwości żelujących.

20411